YURİ GECESİ (Amatör Astronomi Topluluğu)

Yuri Gecesi uzaya çıkan ilk insan olan Yuri Gagarin'in görevini başarıyla tamamladığı tarih olan 12 Nisan'da veya o tarihe en yakın haftasonu akşamlarında her yıl kutlanan bir etkinliktir. Bu etkinlik tüm dünyada çeşitli anma etkinlikleri, seminerler, film gösterimleri ve partiler ile kutlanmaktadır. ODTÜ Amatör Astronomi Topluluğu da kurulduğu günden bu yana ufak istisnalar dışında düzenli olarak Yuri Gecesi kutlamıştır. 2015 yılından itibaren ise ABD'deki kampüs üniversitelerinde yapılan Yuri Gecesi kutlama konseptini (film gösterimi ve akabinde kostüm partili müzik dinletili gözlem partisi) Türkiye'de uygulamaya başlamıştır.

2014 yılından bu yana her sene Necdet Bulut Amfisi'nde (Fizik Bölümü, Üçlü Amfi) artık gelenekselleşen bir şekilde topluluk üyelerinden biri tarafından "Yuri Gagarin ve Uzay Yarışı" temalı bir konuşma yapılır. Akabinde kült bir bilim kurgu filmi gösterimi yapılır. Sonrasında Fizik Çimleri Atatürk Anıtı önünde dileyenlerin kostüm ile katıldığı bir gökyüzü gözlemi tertiplenir. Bu gözlem sırasında çeşitli dans müzikleri eşliğinde kostüm ile katılanlar arasında en yaratıcı kostümü belirleyen bir yarışma yapılır. Gökyüzü gözlemi sırasında topluluk teleskopları aracılığıyla gezegenler ve parlak yıldızların gözlemleri yapılır.

ODTÜ Amatör Astronomi Topluluğu, geçtiğimiz 8 yıldır Yuri Gecesi etkinliklerini lisanslayan yurisnight.net adlı oluşum tarafından onaylı Türkiye'deki sayılı etkinliklerden birini düzenli ve artık gelenekselleşmiş bir şekilde organize etmektedir.

FOTOĞRAF ŞENLİĞİ (Amatör Fotoğrafçılık Topluluğu)

MÜHENDİSLİK YARIŞMASI (Avrupa Teknoloji Öğrencileri Topluluğu)

PROGRAMLAMA YARIŞMASI (Bilgisayar Topluluğu)

Üniversite öğrencilerini bilgisayar bilimlerine teşvik etmek, ülkemizin problemlere hızlı, doğru ve eksiksiz çözümler bulan mühendisler kazanmasına yardımcı olmak, bilgisayara gönül veren gençleri bir araya getirerek aralarında dostluklar oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla, her sene Türkiye genelinde bir programlama yarışması düzenlemekteyiz. Algoritma geliştirip problem çözme temalı, bilgisayar olimpiyatlarına ve ACM ICPC formatına benzer sorular içeren yarışmamız ön eleme ve final etabı olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. 1-3 kişilik üniversite öğrencilerinden oluşan takımların katıldığı yarışmamızın ilk etabını 48 saat boyunca açık kalan yarışma sistemi üzerinden online olarak gerçekleştiriyoruz. Takımlar tarafından bize sistem üzerinden iletilen cevapları Linux ortamında değerlendiriyoruz ve ikinci aşamaya katılma hakkı kazanan ekipleri belirliyoruz. İkinci aşamada ise yaklaşık 200 takım arasından ilk 17'ye giren ekipleri, okulumuzun Bilgisayar Mühendisliği Bölümü laboratuvarlarında, yine Linux ortamında düzenlediğimiz final etabında yarışmak üzere konaklama ve ulaşım ücretlerini karşılayarak Ankara'ya davet ediyoruz.

KODTÜ YARIŞMASI (Bilgisayar Topluluğu)

Her yıl düzenlediğimiz programlama yarışmamızla benzer amaçları ve hedefleri olan ancak ODTÜ öğrencileri arasında düzenlenmesi fikriyle ortaya çıkmış bir programlama yarışmasıdır. KODTÜ, 1 veya 2 kişilik takımlarla birlikte düzenlediğimiz, programlama yarışmamız ile benzer formatta ancak tek aşama olacak şekilde online olarak gerçekleşiyor. Yarışmaya katılmak için herhangi bir sınırlama olmamasıyla beraber ödül sıralamasına sadece ODTÜ takımları alınmaktadır.

BİLİŞİM GÜNÜ (Bilgisayar Topluluğu)

Programlama yarışmamızın ardından düzenlediğimiz, bilişim sektörünün önde gelen isimlerini bizlerle tecrübelerini paylaşması için çağırdığımız, gelenekselleşmiş, en büyük ikinci etkinliğimiz Bilişim Günü, ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde her yıl nisan-mayıs aylarında düzenleniyor. Aynı zamanda topluluğumuzun destekçilerinin fuaye alanında stand açarak bilişim alanında eğitim gören öğrencilerle buluşma imkânı buldukları  bir etkinliktir.

BİLİM KURGU VE FANTEZİ ŞENLİĞİ (Bilim Kurgu ve Fantezi Topluluğu)

AYKUT KENCE EVRİM KONFERANSI (Biyoloji ve Genetik Topluluğu)

BLUES & CAZ GÜNLERİ (Caz Topluluğu)

ODTÜ Caz Topluluğu tarafından 2011 senesinden bu yana bahar döneminde düzenlenen Blues & Caz Günleri, iki gün boyunca hem Ankara’dan hem de ODTÜ Caz Topluluğu bünyesinde yetişen müzisyenlerin Odtü Mimarlık Amfisi'nde sahne aldığı, dinleyenlerin hem caz müziğe hem de blues müziğe doyduğu topluluğumuzun en gelenekselleşmiş etkinliğidir.

SONBAHARDA CAZ (Caz Topluluğu)

ODTÜ Caz Topluluğu tarafından 2017 senesinden bu yana sonbahar aylarında düzenlenen ve ismini de bu mevsimden alan "Sonbaharda Caz" etkinliği, Türkiye ve Ankara'dan gelen pek çok caz müzisyenine ODTÜ Mimarlık Amfisi'nde ev sahipliği yapmaktadır. Etkinliğin amacı ODTÜ ve Ankara'daki caz severleri bir araya getirerek onlara nostaljik ve sonbahar konseptli bir müzik dinletisi sunmaktır.

ÇAĞDAŞ DANS GÜNLERİ (Çağdaş Dans Topluluğu)

ODTÜ Uluslarası Çağdaş Dans Günleri'nin İlki 1999 yılında düzenlenmiş olup, 2001 yılından sonra uluslararası bir festival olma niteliğini kazanmıştır. Tüm süreç sadece üniversite topluluğu üyelerince, maddi çıkar gözetmeksizin, gönüllülük esasıyla hazırlanmaktadır.

Çağdaş Dans Günleri ODTÜ Kampüsü içerisinde gerçekleşiyor olup dört tam gün sürmektedir. Gün içerisinde alanlarında profesyonel dansçılar tarafından atölye eğitimlerine, farklı konularda gerçekleştirilen panel ve söyleşilere yer verilmektedir. Festivalin akşam saatlerine denk gelen ikinci yarısında ise farklı dans okullarından ve konservatuvarlardan katılım sağlayan dansçıların koreografileri veya solo gerçekleştirdikleri dans performansları seyirciye sunulmaktadır. Hareket etmeye ilgi duyan herkese açık olan bu festival, her yıl daha iyi bir deneyim sunabilmek için dönemin başından planlanmaya başlanmaktadır.

Yegâne amaçlarından bir tanesi, sanatın geniş kitlelere yayılması ve hareket ile ilgilenen herkese ortak ve özgür bir alan yaratmaktır, bu anlamda yerli ve yabancı koreograf ve dansçılara her yıl okul bünyesinde ev sahipliği yapmaktadır; geçtiğimiz yıllarda Fransa, İtalya, Avusturalya, Slovakya, Amerika Birleşik Devletleri, İran, Hollanda ve Almanya gibi farklı ülkelerden birçok dansçı ve kuruluş Çağdaş Dans Günleri'ne katılım sağlamıştır.

EUROSİMA AVRUPA BİRLİĞİ SİMÜLASYON KONFERANSI (Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu)

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ BAĞIMSIZ İKTİSAT KONGRESİ (Ekonomi Topluluğu)

KRİSTAL AĞAÇ ÖDÜL TÖRENİ (Genç Girişimciler Topluluğu)

GO TURNUVALARI (Go Topluluğu)

Alpar Kılınç'ı Anma Go Turnuvası: Kurucumuz Alpar Kılınç'ı anmak adına, 25 yılı aşkın bir süredir çoğunlukla ODTÜ Kafeteryasında aralık ayının son haftasında olmak üzere, beş tur üzerinden düzenlenen bu turnuva, her yıl farklı seviyelerden yüzü aşkın Go oyuncusuna ev sahipliği yapmaktadır.

ODTÜ Go Yaz Turnuvası: ODTÜ Kampüsü içerisinde 5 yılı aşkın bir süredir ağustos ayının başında düzenlenen, beş tur üzerinde oynanan bir turnuvadır.

KAMPÜS GELİŞİM GÜNLERİ (IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu)

Topluluğumuzun her yıl düzenlediği; alanında lider konuşmacı oturumları, workshop'lar, stantlar, paneller ve farklı konseptlerin yer aldığı, öğrencilerin katılımcılarla birebir görüşme fırsatı bulduğu, IEEE ODTÜ bünyesindeki en geniş kapsamlı etkinliktir.

HACKATHON (IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu)

Hackathon etkinliği ülkenin dört bir yanından yazılım ve girişimcilik tutkunlarını barındırır. Yarışmacılar 48 saat boyunca aralıksız olarak alanda kalır ve bu sırada fikirler üretip buna yönelik bir uygulama ya da websitesi geliştirmeye çalışırlar. İçerisinde ayrıca küçük etkinlikler ve sunumlar da barındıran, 3 gün süren yazılım ve fikir yarışmasıdır.

GİRİŞ:MCLK (IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu)

Katılımcıların takımlar halinde katıldığı ve girişimciliğin temellerini öğrenerek sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik fikirler oluşturduğu 2 gün süren katılımcıların sürdürülebilir kalkınma hedefleri temelli girişimciliği deneyimlemelerini amaçlayan girişimcilik etkinliğidir. Etkinlik sonunda katılımcılar jüriye sunumlarını gerçekleştirirler ve seçilen ilk 3 ödül kazanır. Etkinlik alanının da bu sene çevre dostu olması hedeflenmektedir. 

GÜÇ VE ENERJİ KONGRESİ (IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu)

Bu yıl 8.sini düzenleyeceğimiz etkinliğimiz olup, sektörde uzman isimlerle Yenilenebilir Enerji, Enerji Verimliliği, Enerjinin Izlenebilirliği vb. konular ile ilgili güncel bilgiler katılımcılarla paylaşılacaktır. İki gün sürecek etkinliğimiz bu yıl bir günü yüz yüze bir günü online olarak düzenlenecektir. Dinleyici profili genellikle elektrik elektronik başta olmak üzere mühendislik öğrencileri olup ücretsiz olan etkinliğimiz tüm ODTÜ öğrencilerine açıktır.

FİNANS KONGRESİ (İşletme Topluluğu)

JAPON HAFTASI (Japon Kültür Topluluğu)

KİMYA HAFTASI (Kimya Topluluğu)

Her yıl, belirlenen konseptler dahilinde başta ODTÜ bünyesindeki kimya, kimya mühendisliği, endüstri mühendisliği, makine mühendisliği, petrol mühendisliği, gıda mühendisliği, fizik, biyoloji, istatistik, iktisat ve işletme bölümü öğrencilerinin ve ülkemizdeki çeşitli üniversitelerde okuyan öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleşir. Nanoteknoloji ve Enerji, Endüstride Kimya, Kimyagerlerin Gelecekteki Kariyerlerinde Karşılaşabilecekleri Durumlar gibi temalara sahip olan etkinliğimizin konseptini genişleterek, hafta içi çeşitli etkinliklerle, cumartesi ve pazar günleri ise değerli katılımcılarımızın katkılarıyla iki günlük konferanslarla geçecek bir Kimya Haftası gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Kimya Haftası etkinliğimizin konferanslar kısmı kimya biliminin alt dallarını kapsayacak akademik sunumların ve endüstrinin çeşitli alanlarında çalışanların tecrübelerini anlattığı sunumların yer aldığı, yaklaşık 400 kişinin katılacağı iki günlük konferanslardan ve yarışmadan oluşacaktır.

BİYOKİMYA KONFERANSI (Kimya Topluluğu)

2014 yılından bu yana iki yılda bir başta, biyokimya, kimya, biyoloji, kimya mühendisliği ve diğer alanlara ilgi duyan üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerin olmak üzere yaklaşık 200 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir. ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde yüz yüze olarak gerçekleşmekte ve biyokimya alanında uzman akademisyenlerin ve şirketlerin sunumları ile bir gün sürmektedir. Biyokimya Konferansı kimyanın bir alt dalı olan biyokimyayı ve bilimi daha fazla insana ulaştırmayı ve sevdirmeyi amaçlamaktadır.

KLASİK GİTAR FESTİVALİ (Klasik Gitar Topluluğu)

Topluluğumuzun geleneksel bir etkinliği olup ilki 1989 yılında gerçekleştirilmiştir. ODTÜ Klasik Gitar Topluluğun, en görkemli etkinliği olan ve her yıl, bahar döneminde, 3 – 4 gün arasında süren festivalde mesleğe yıllarını vermiş yerli ve yabancı gitaristleri ağırlamaktadır. Program içeriğinde seminerler, profesyonel gitaristlerin amatör gitaristlerle, buluşmasını, deneyimlerini ve bilgilerini aktarmasını sağlayan, birebir ustalık sınıfları/atölyeleri, ve etkinliğin gözdesi olan, usta gitaristlerin sahne aldığı konserler düzenlenmektedir.

TÜRK MÜZİĞİ GÜNLERİ (Klasik Türk Müziği Topluluğu)

ODTÜ Klasik Türk Müziği Topluluğu tarafından gerçekleştirilen "Türk Müziği Günleri" yılın belli bir haftasında, genellikle bahar döneminin ilk haftalarında, birkaç gün süren ve birbirinden kıymetli sanatçıların ağırlanıp topluluk bünyesinde çalışan gruplarımızın da yer aldığı etkinliktir. Türk müziği deryasında yolculuğuna yeni başlamış müzikseverler için müziğimizin ve topluluğumuzun tanıtılmasında büyük rol oynar. On beş yılı aşkın zamandır süregelen ve gelenek haline dönüşmüş "Türk Müziği Günleri"nde sizlerle buluşuyoruz.

KTMT DÖNEM SONU KONSERLERİ (Klasik Türk Müziği Topluluğu)

Klasik Türk Müziğine ilgi duyan ODTÜ öğrencilerinden oluşan öğrenci koromuz, yetkin koro şefimiz ile birlikte bir eğitim yılı boyunca çalışarak “Dönem Sonu Konseri”nde seyircisiyle buluşur. Kadrosu her yıl değişse de öğrenci koromuz, ODTÜ Klasik Türk Müziği Topluluğunun kuruluşundan bu yana çalışmalarını sürdürmekte ve “Dönem Sonu Konseri”ni gerçekleştirmektedir. Bu konser, her akademik yılın bahar döneminin son haftalarında verilir.

YETENEĞİ GÖRÜN (Lodos Topluluğu)

İlki 2013 senesinde yapılmış Yeteneği Görün etkinliği, her sene 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü haftasında yapılmaktadır. Down sendromlu bireylerin oluşturduğu bir ekibin şehir dışından gelerek tiyatro, şiir dinletisi ve dans gibi performanslarını sergilediği bu etkinliğin amacı farklılığı olan bireylerin de her alanda faaliyette olabileceğini göstermek ve onlara destek olmaktır.

İNOVASYON GÜNLERİ (Makine ve İnovasyon Topluluğu)

MÜNAZARA TURNUVALARI (Münazara Topluluğu)

ROCK ŞENLİĞİ (Müzik Toplulukları)

ROCK'N BLUES GÜNLERİ (Müzik Toplulukları)

MÜZİKAL GÖSTERİLERİ (Müzikal Topluluğu)

PSİKOLOJİ GÜNLERİ (Psikoloji Topluluğu)

ULUSLARARASI ROBOT GÜNLERİ (Robot Topluluğu)

SOSYOLOJİ GÜNLERİ (Sosyoloji Topluluğu)

TİYATRO ŞENLİĞİ (Tiyatro Topluluğu)

ANADOLU MÜZİĞİ GÜNLERİ (Türk Halk Bilimi Topluluğu)

HALK TİYATROSU ŞENLİĞİ (Türk Halk Bilimi Topluluğu)

ULUSLARARASI BAHAR ŞENLİĞİ (Uluslararası Gençlik Topluluğu)

KİTAP FUARI (Uluslararası Gençlik Topluluğu)

YÖNETİM VE MÜHENDİSLİK GÜNLERİ (Verimlilik Topluluğu)

Öğrenciler ile alanında başarılı şirketleri ve yetkin konuşmacıları buluşturarak bilgi aktarımı sağlamayı hedefleyen bir seminer etkinliğidir. Üç gün süren etkinlikte seminerler, paneller ve söyleşiler ile katılımcıların en üst düzeyde faydalanması, lider konuşmacıların da tecrübe aktarımı yoluyla katılımcılara benzersiz bir kişisel gelişim fırsatı sunması amaçlanmaktadır. Oturumların yanı sıra zengin katılımlı fuayesiyle de şirketlere ve katılımcılara networking imkanı sunar. Yönetim ve Mühendislik Günleri sadece ODTÜ'nün değil, aynı zamanda Ankara'nın da en geniş katılımcılı öğrenci etkinliğidir. Ağırladığı konuşmacılarla ve iş birliği yaptığı şirketlerle her sene bu unvanı hak ederek ulusal çapta katılımcı almaktadır.